Om Mittvägen

BRF Röda Ugglan

HUR KAN VI HJÄLPA DIG?

Välkommen till Mittvägen!


Denna vackra fastighet från 1914 renoverades av JM 2001.


Här finns flera mysiga gemensamma uteplatser med utsikt mot Lilla Värtan. Till föreningen hör även garage, cykelförråd, källarförråd och tvättstugor. Fin festlokal/ övernattningslägenhet finns att hyra för medlemmarna. I byggnaden finns också ett hobbyrum som kan användas av medlemmar vid mindre renoveringar och hobbyprojekt


Bostadslängan 'Bergsätra' uppfördes 1914 med bostäder åt dem som arbetade på AGA. Arkitekten Erik Hahr ritade byggnaden som är ett uttryck för ett nytt socialt tänkande med målsättningen att skapa en god miljö med ljus och luft. Erik Hahr´s arkitektur var toppmodern vid denna tid och satte nya trender för bostadsbyggandet.


Bergsätra är uppfört i tegel överdragen med tunn gulvit puts där teglet är synligt genom putsen vilket ger en fin lyster åt fasaden. Byggnaden, som är Q-märkt, anses som både socialhistoriskt och arkitektoniskt intressant. Byggnaden ägs idag av Brf Röda Ugglan och har 60 lägenheter och en lokal utgör samlingslokal för föreningens medlemmar samt fungerar även som övernattningslägenhet som kan hyras av medlemmarna.


Namnet Röda Ugglan kommer från den biograf som fanns i fastighetens norra del vid uppförandet. I slutet av 1900-talet var fastigheten i mycket dåligt skick varför den totalrenoverades av JM 2001. I samband med renoveringen inreddes även vindsvåningen till lägenheter och trapphusen försågs med hissar.  

Hjärtstartare

Styrelsen har införskaffat en hjärtstartare till bostadsrättsföreningen Röda Ugglan.
Den är placerad mitt i huset, i uppgång G till vänster i trapphuset när man kommer in genom porten. Den är redo för användning dygnet runt.